Странните неща

Решихме да напишем по десет странни неща, които ни правят впечатление.

Съвсем независимо, така че аз нямам идея какво е написала Мира :)

Ето ги моите:



1. Северна Ирландия. Аджеба като е част от Обединеното Кралство, защо се води и Ирландия... как да го споменавам пред местните? Ако им кажа, че е UK може да ме гледат на криво... Ако кажа, че е Ирландия, пак може да ме ледат на криво ... затова казвам просто "тук"

2. Консуматорство. Няма как, това е част от западния стандарт. Но има адски много намаления навсякъде и определено има места, където стоките са пъти по-евтини от България. Друг е въпроса какво точно се предлага. "Новия iPhone е must have. Без него не можете."

3. Религия. Коя точно изповядват? В радиус от километър около нас има поне 5 църкви. Пресвитерианска, Свидетели на Йехова, Методистка, и какви ли не ...

4. Между 0 и 6 градуса е "ужасно студено". От 7 до 10 градуса е "приятно". 10 -15 градуса е "топло", 15-25 е "жега"

5. Спорт/дебели хора. При наличието на толкова много достъпни фитнес центрове, е странно колко много дебели хора има. При това, като казвам дебели, имам предвид китове.

6. Карти. Има карти за ВСИЧКО. Газ, ток, библиотека, осигурителен номер, банка, фитнес, рейс, членска карта за Буутс, за Маталан, за Теско ... Пълни сме с карти за какво ли не.

7. Боклука. Не мога да го опиша с две думи .... просто е странно как го събират.

8. Татуировки. Почти всички имат татуировки. И то по много.

9. Деца. Свикнали сме да виждаме семейства с по две деца. Три вече ни се струват много. Тук са с по четири, пет и нагоре. Затова всички познават всички :)

10. Местната храна е ужасна. Не говоря за индийското и китайското и "континенталните" манджи. Говоря за т.нар. пай. Все едно баница, само че баница с месо, баница с кебапче, баница с кисело зеле, баница с риба, баница пълна със сарми ... срам за кроасаните с шоколад. Пред местните пайове, все едно са празни.

Ами за толкова се сещам сега. Може би просто не ми правят впечатление сега, но със сигурност има още неща.

Коментари

Популярни публикации