Порт Ръш

Порт Ръш се намира на Север. една от най-северните точки на Северна Ирландия. Хубавата част е, че понеже Северна Ирландия е малка, стигането чааак до другия край на страната/провинцията (сложна гео-политическа територия...) е много бързо. Скачаме на влака и сме там след относително комфортни два часа.



Имайки предвид, че при 15 градуса, хората наричат времето топло, в Порт Ръш беше хладновато. Имаше облаци и какво ли не, но като цяло беше като от реклама на Бушмилс (после и за там ще разкажа). Та ветровито мокро и зелено. Леко мрачно, но приятно, докато грее слънце. Нещо такова:



Като цяло градчето е малко курортно местенце, където хората ходят да си почиват. Ние отидохме на спа. 

Странно е как спа означава различни неща на различни места. За мен спа означава задължително минерални извори и е по-скоро преживяването. От служителите в хотела останах с впечатлението, че спа, тук наричат джакузито, което пък не е истинско джакузи, но е вана с мехурчета или как се казваше онова .. т...т...тангентор. 

Та имаше такова, сауна и парна стая. Кухнята беше страхотна. Хотела беше ОК. Много симпатичен семеен хотел страхотна манджа. А за храната казах ли? 

Ето малко снимки от там




И разбира се за къде сме без полезна карта?


Коментари

Популярни публикации