Рецепта за демокрация

Как да наложим демокрация?

Според мен вече е изработен алгоритъм. До колкото успях да го схвана е нещо в този дух:
1. Намираме природни ресурси
2. Събираме група хора, които да се противопоставят на правителството
3. Изчакваме правилното време
4. Започваме да пищим, че ни репресират и сме потиснати
4.а. Обясняваме как правителството крие оръжия за масово поразяване
5. ООН ни превзема и налага демокрация.



Разбира се, ако оръжия действително има, никой няма да дойде да ни превземе.

Проработи в Ирак. Втория опит е Либия. В Бахрейн не се намесва ООН, затова в точка 5 заменяме ООН със Саудитска Арабия.

Аджеба, като са такива отворковци и налагат демокрация наляво и надясно, защо не я наложат в Иран? Ресурси има и там... и там правителството репресира хората и ги убива по улиците. И там народа иска демокрация, обаче нито ООН нито Щатите се намесиха. Защо?
Защото Иран ИМА оръжия за масово поразяване и няма да се замисли дали да ги използва. Защо не се намесват и в Северна Корея? Нали и там има диктатура и там репресират хората? Да, но и там ИМАТ оръжия за масово поразяване и са достатъчно луди да ги използват.

Много ме е яд, че наричат превземането на държава правилно, законно и справедливо. Яд ме е, че един международен инструмент за справедливост се е превърнал в инструмент за превземане. Яд ме е и че медийното покритие е явно едностранно. Яд ме е, че когато САЩ си тестват армията, всички се кефят, но когато други държави ползват армията си по предназначение, цял свят пищи, че били лоши, че не трябвало така (не става дума за Либия в този случай).

Как така се оказа, че горките цивилни протестиращи са окичени с по 3 калашника всеки и са нападнали злите войски на диктатора САМО с три танка и хеликоптер. Съжалявам, но по всички стандарти, това си е танкова рота с въздъшно покритие ... Няма как да е цивилно население... Но те се борят за демокрация, затова са цивилни и горкички.

След като се оказа, че перото в действителност е по-силно от меча, някъде някой се е сетил, че перото и меча са по-силни от перото и ето го резултата. Медиите пропагандират, армията идва и налага мир и демокрация, и никоя суверенна държава не може да се справи с комбинацията от най-голямото перо и най-големия меч. Да живее!

Действително живеем в интересни времена. По китайски интересни.

Коментари

Популярни публикации