Нови рецепти

Започнах този блог с рецепта - "ориз с всичко"... Този ориз ме е изхранвал дълго време, и Мира също :) След дълги години експериментиране с различни подправки, без подправки, с повече подправки, с различни добавки и т.н. стигнах до комбинация, която според мен си струва и не е особено сложна за приготвяне.



Ризото с гъби? 

Така..

Започваме с продуктите:
300г печурки (или една голяма тарелка... за вкус в общи линии)
3 малки моркова (около 10 сантиметра примерно)
1 глава лук
50г масло
черен пипер, сол ... подправки ...
Умерен глад ...
А!, и една "мярка" ориз. (Мярка .. аз ползвам чаша)

Подготовка:
Лука - на кубчета, гъбите на  дребни парчета, морковите накълцани като лука.
Гладът - под контрол

Готвенето:
В малка тенджера стопяваме маслото и слагаме лука с черен пипер на вкус и "сол, колкото поеме" :)  и другите подправки. Бъркам докато замирише на готово и мятам гъбите. Бъркам докато замирише на готово, слагам ориза и бъркам ... примерно минута(докато се изнервя, че ще се скапе). Мятам морковите и слагам около 1/3 "мярка" вода. Бъркам докато ориза изпие водата, слагам втората 1/3 от "мярката" вода и така докато изсипя две "мерки" вода и ориза ги изпие. Когато е готово изглежда "лепкаво".
Гладът е извън контрол.

Преди сервиране сложих малко кашкавал. (Не, Google, "кашкавал" не е точно "cheese", по-скоро е "cheddar")

Мира си облиза пръстите :)
На мен също ми хареса.

Надявам се, че не е трудно за проследяване. (Особено през Google translate ;) )

(Facehand... Google Translate... when I read your translation I'm not sure if I should laugh or cry. I mean ... "мятам" is not "toss" ... and context really matters... Names are also important... but in general, thanks for teaching me how to say "My hovercraft is full of eels" in Chinese)

我的气垫船鳗鱼

Коментари

  1. Zvu4i mnogo yummy... No predi da sgotvia my version, triabva da opitam tvoia, za da imam baza za sravnenie :)
    Tzvety (Belfast)

    ОтговорИзтриване
  2. :) I believe you'll get the chance pretty soon :D

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации