Как се прави ...

От известно време ни гони скуката тук, та решихме да се запишем на фитнес/спорт ... нещо, което да не е обикаляне на магазините или седене пред телевизора.

Та вчера се записахме в т.нар. leisure center. Това е като спортен клуб към общината. Има фитнес зала, няколко спортни зали за федербал, скуош, волейбол, баскетбол и т.н. има и няколко игрища за футбол, за хокей на трева и май има и за обикновен хокей ... абе голямо е.

Та записахме се и ни обясниха, че за таксата, която плащаме месечно, получаваме правото да ползваме всички съоръжения, без да плащаме допълнително, фитнес инструктор и всякакви други благинки. Е, и в България се бяхме записали на фитнес и някак си скептично подходихме, поне аз (добре де, със смесени чувства.. хем се надявах, хем не ми се вярваше) към обясненията, защото си представих как след 2 седмици няма да ходим вече и само ще сме дали парите за таксата на вятъра.

След вчерашното преживчване, определено ще се върнем. Бих искал да е 2-3 пъти седмично, но ще видим.

Та защо се прави така? Ами много просто. Мира го измисли вчера, докато киснехме в басеина. Понеже цялото съоръжение е на общината и общината поема разходите за поддръжка на цялото нещо, значи общината трябва да има изгода ... а каква изгода? Ммм?

Много просто. Ако е евтино и изгодно за хората, те ще идват да спортуват и следователно ше са по-здрави за по-дълго време. Т.е. ще работят по-дълго и в крайна сметка ще плащат повече данъци. От друга страна, понеже съоръжението е голямо, ще има много спортни клубове, които са готови да плащат (и го правят) за ползване на съоръженията от там и цената за поддръжката пада и цялото нещо се изплаща много много бързо.

А страничните ефекти са здрави хора, място където да запишеш децата си на спорт и където да релаксираш след работа (О, да! Има и сауна и джакузи :) )

Коментари

Популярни публикации