На Магелан там-тамите



Може би преди два-три месеца Стани ни услужи с GPS-а си. Няколко пъти. Единия път беше за да се доберем до един фермерски магазин в провинцията. Така де на 15-ина километра от нас, но си е на село един вид. Може би защото (срам) не съм особено вещ с GPS-и, на отиване се по-отклонихме малко, но с малка настройка и около 5 -минутен престой в едно от съседните градчета, се ориентирахме и намерихме магазина.

Няколко дни след това си купихме наш си GPS. Да влезнем във века на плодния прилеп един вид. И така преди две седмици решихме пак да отидем до този магазин за да напазаруваме "домашно" свинско и кокошко :) Казахме му на GPS-a къде да ни закара и той ни поведе. Тук е момента да отбележа, че аз се доверих на машината изцяло и следях всяка инструкция стриктно като на изпит за книжка. 

От начало всичко беше ОК и не заподозряхме нищо когато навигаторът много авторитетно ни   отби в дясно. Скоро обаче взе да ни става ясно, че този ни прекарва по някакъв селски път. 

Нямаше дупки по пътя, но си беше тясно пътче между полета. Ня места даже беше само една лента защото останалото беше затрупано със сняг. 

Както казах съмненията плъзнаха, но машината твърдеше, че сме на прав път. Кой съм аз че да споря с 3-12 спътника... И така продължихме по пътя.

Докато в един момент, между две полета, по средата на нищото гадината ни изостави. Заяви гордо :"You have reached your destination" и млъкна като пукъл. 

Слава Богу селото се оказа на около 8-км по-нататък по пътя. 

На отиване също така открихме една малка "органична" ферма ( все още не мога да осъзная как една ферма може да е неорганична, но това е друга тема). Фермата имаше страхотна чайнна. Не че пихме чай де, но имаше страхотни сандвичи и уникални торти. Със сигурност ще я посетим пак. Вече се регистрирахме там като първите Българи, които са минали от там, така че трябва да поддържаме братската дружба. 

Ако някой се интересува(и ако успеч да разбера как) мога да стоваря координати или google map. За всеки случай си маркирах и двете местa като любими и отбелязах на картата къде всъщност се намират а не къде GPS-а си мисли, че се намират. 

Коментари

Популярни публикации