Ирландски манджи



Какво знаем за ирландската яхния?

Мисля, че до днес, това което знаех, беше преразказ на откъси от Джером K. Джером. Т.е. Ирландска яхния е всяко ядене, направено от остатъци.

Поинтересувах се малко и стигнах до следния списък съставки на яхнията:
остатъци от студено телешко, белени и небелени картофи, грах, половинка свински пай, парче маринована сьомга, зеле, няколко яйца и умрял воден плъх, домъкнат от най добрия приятел на човека. Ето и рецептата

Като цяло не особено привлекателно.

Днес(всъщност вчера), обаче пробвах домашна ирландска яхния и трябва да призная, че ми хареса.. добре де ставаше за ядене. Не е ексклузивна манджа, но е ... всъщност точно това - манджа. Всъщност сега се чудя как да добая нещо към това, което вече е казал човека. Ами няма какво да кажа. Съвсем точно е. Като че ли е бил на обяд с нас.

Според мен, причините, поради които човек пробва ирландската яхния са:  скука, желание да пробваш нови неща, глад и най-важното - всичко е по-добро от поредния сандвич. Евентуално и обещанието за Гинес към яхнията.

А защо местните не харесват френската храна? Защото според тях, кроасаните са просто празни кифли... много разочароващо :)

Коментари

Популярни публикации