Quo Vadis


Напоследък имам чувството, че арестуваха половината от населението на България. Струва ми се, че не останаха хора, които да не са извършили злоупотреби, да не са подведени под съдебна отговорност, да не са задържани за 72 часа или да не са били пуснати под гаранция с мярка за неотклонение подписка (или друга мярка).

Като че ли някой е пуснал нокът на малкото пръстче, драснал е по опаковката малко по-силно и отдолу се е показала клоаката, за която всички знаем, но или нищо не можем да направим или сме прекалено незаинтересовани.

Та, питам се, как така чак сега лъснаха всички далавери и кражби? Че тях ги е имало отдавна, значи. При цялата информация, която ни залива напоследък, според мен няма министерство, агенция или държавна институция, в която някой да не е крал, мамил, лъгал, далаверствал и други подобни дейности. И после се чудим как така пари от ЕС идват, а резултат няма. Ама как няма – еди кой си министър вече има нов палат и скъпа кола. Еди кой си шеф на еди коя си агенция има мезонет в София и вила в Гърция.

Единственото, което се чудя е, дали това е PR на новото правителство или наистина ще има строги последствия и доста хора ще отидат в затвора?

Коментари

Популярни публикации