Low cost flights

Нискотарифните полети не са ...
Няма никакъв смисъл да се гледат цените на полетите с нискотарифни компании, защото те спокойно могат да си напишат, че цената на билета е например 2 кибритени клечки, огризка от ябълка и копче. Моят въпрос е зашо Wizzair, например, не казват, че има такса от 5 евро за еди какво си, на човек на пътуване, и още еди колко си на чанта на пътуване, още държавна такса (каквото и да е това) такса подметки (например), такса трябват ни пари (защо не) и т.н.

Започваме от сайта с цена от 101 паунда на човек на полет и голямо "TOTAL", което се мъдри от дясната страна на екрана.

Та този TOTAL показва правилно, че ако съберем Х + Х, ще получим TOTAL = 2Х.
ОК, си викаме, дай да купуваме билетите докато не е станало късно, че са със 100 кинта по-евтини отколкото да летим с AIR BG или с 200 по-малко от BA.

И така, сайта казва :"... амиии то такова има тук една таксичка ... и малко ще почакате ... после едно кабелче ... и понеже плащате онлайн ще ви изгърбим, но не толкова, колкото ако бяхте дошли на крака да ни дадете кеш..."

Като теглим чертата, евтиното летене с Wizzair е евтино, когато го гледаш на картинка, иначе цената си е като нормален полет. Незнам защо въобще рекламират ниската цена ... ако примерно можеше да се плати само полета и да летя в товарното отделение - ОК, ама те не дават.

Ми да пишат цялата цена. EasyJet го правят. Там няма неприятни изненади. На сайта пише толкова пари, и се плащат толкова, а не толкова плюс таксичка тук и таксичка там ... както и да е.

По-обидното е... customer support-a ...

На сайта пише, че таксата багаж е 13 кинта. Обаче, като цъкнеш, че искаш багаж ти взимат 26 кинта!!!
Реших да се обадя да питам, защо е така.

От другата страна с мазен индийски акцент ми казаха :"Ah, you probably FAILED to see that we charge 13 pounds per flight..."

I DID NOT FAIL TO SEE, YOU MISERABLE PIECE OF SHITE! IT'S NOT ON THE STUPID SITE!!!

Коментари

  1. дам, така е, знам им триковете, затова проверявам цената след определената стъпка, гадни шмекери. но вече много нормални авиокомпании пускат ниски цени на билетите, та се замислям.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации