FIRE, EXCLAMATION MARK...

За хората, които са били в офиса на ФТС, само ще кажа, че тукашната скара има много бира да пие докато стигне на чичо Калин скарата.

Та да си дойда на приказката...

Колко инженери са необходими за да се запали огън?

Преди няколко дни правихме барбекю на работа. Дадохме по 5 кинта и няколко колеги изтичаха до близките магазини за барбекю и меса. Оказва се, че за да се запали барбекюто трябва огън.. ОК...супер, обаче в офиса няма пушачи*. т.е. има един, но точно тогава паднал от колелото и си счупил ръката (събитиен ден на кратко). Та седим си с instant BBQ сетовете и се чудим как да запалим огън... В този момент се сещам... В офиса има поне 15 инженера... Работата ни е свързана с оптични комуникации => лазери. Със сигурност можем да запалим нещо! Но се наложи да купим кибрит ... ех, живота е тоолкова по-скучен от the Big Bang Theory.

Ок барбекюто се запали, кюфтетата/бъргърите се плеснаха отгоре, но... Оказва се, че скарата трябва да се извади от картонената кутия, в която е опакована, ПРЕДИ да се запали. И ако може да не се слага върху възпламеними неща.

Резултат - много облизани пръсти, 23 кинта ресто и 2 запалени кашона.

Та колко инженера са необходими за да се запали огън?
16, от които единия да е Project Manager. Трябва да има ред все пак.

 * - Ако още не знаете, спрях да пуша преди година и не съм запалил нито една цигара от май миналата година. Не ми липсва!

Коментари

Популярни публикации